Kålskud smager dejligt lynstegt med fennikelskud og kammuslinger. Der er også et skalotteløg og et hvidløg. Først sauteres løgene let i olivenolie, kålskud tilsættes, dernæst kammuslinger og endelig fennikel. Det går meget hurtigt at tilberede dette, da de nye grøntsager er meget sarte. Smag til med salt, peber, citronsaft og æbleedike. Serveres med brød.
Lynstegt Red Russian med kammuslinger
Kålskuddene stammer fra ‘Red Russian’, fennikelskudene er fra den flerårige bronzefennikel, skalotteløget er “Kartoffelløg fra Læsø” og hvidløget er ‘Polish hardneck’. Æbleediken har jeg selv lavet af havens æbler for nogle år siden, tilsat krydderurter og lagret i køleskabet.
april 25, 2008 at 21:14
Hej Søren, det ser vel nok lækkert ud. Vi plejer også at spise diverse kålskud. I år har jeg ladet rødkålen stå. Den skal blomstre, sætte frø som jeg til vinter vil spire og bruge som tilskud til salatskålen. Jeg vil huske Red Russian til næste års frøindkøb.
Merete.
april 24, 2009 at 23:35
[…] Broncefennikel er let at dyrke, den er flerårig og hårdfør. De fleste nyder vist blot det smukke syn, men jeg synes skuddene smager skønt. Så får jeg samtidigt tyndet lidt ud i de mange skud, så væksten bliver smukkere. Skuddene kan bruges enten rå eller let kogt/stegt, lige som man bruger knoldfennikel. Sidste år lavede jeg kammuslinger med broncefennikel og kålblomster […]