DSCN5766
Et par hvidløgsranker

Så er hvidløgskonkurrencen overstået. Det blev en spændende dag hos Hvidløg & Vin.

Vi var ikke så mange, måske på grund af vejret denne sæson. Et bord blev stille op i laden, så vi sad ved siden af året store hvidløgshøst, der tørrede med underluft i den store kasse. Spændende at se hvordan de professionelle klarer de forskellige faser i hvidløgsdyrkningen. Dejligt at være i et centrum for danske hvidløg!

DSCN5778
Her tørrer hvidløgshøsten

Lotte Ravn Lei fortalte om deres dyrkning af hvidløg. Der er nogle helt andre hensyn at tage, når man dyrker hvidløg til så mange mennesker. F.eks. dyrker de ikke slangehvidløg, da de høje og stive blomsterstængler gør markarbejdet langt mere besværligt. Det er besværligt nok i forvejen, fordi der er så mange processer, hvor hvert enkelt hvidløg skal i menneskehånd.
Med hensyn til jordbund, så oplever de hos Hvidløg & Vin, at lerjord er optimal for hvidløg. De gøder jorden med komposteret hønsegødning om efteråret, inden hvidløgene sættes. De fortæller, at det er vigtigt at passe jorden godt, så regnormene trives. Det giver den bedste jordstruktur til hvidløgene.

DSCN5771
Hvilket hvidløg er hvidest?

Året præmier var utroligt flotte, Ejners hvidløgstegninger.

I konkurrencen vandt Kirsten med det største hvidløg, et Estisk Rød der vejede 132 g.
Derefter kom:
Inchelium Red 114 g (Kirsten)
Susan Delafield 111 g (Merete)
Transsylvanian 111 g (Merete)
Vigor 100 g (Kirsten)
Thermidrome 97 g (Lotte)
Bodils Fransk Marked 82 g (Søren) -Ja, jeg har endnu tilgode at dyrke det største hvidløg:-)

Det hvideste hvidløg blev et dyrket af Lotte. Sorten er ukendt, da det ikke var den rigtige sort, men skilte sig meget ud fra de andre i rækken. Flere af hvidløgene var nok lige hvide, men Lottes havde den største hvide overflade.

DSCN5774
Det rødeste hvidløg

Merete vandt med det mørkeste røde hvidløg. Her var ikke megen tvivl. Sorten er Estisk Rød.

Flotteste hvidløgsranke blev vundet af Ejner, med den enorme ranke med mange sorter, hver mærket med sortsnavn (se øverste foto). Den hidtil største hvidløgsranke vi har set til vores konkurrence.

DSCN5763
Hvidløgsmåkage

Vi fik også kaffe og kage. Lotte sørge drikkevarerne, mens Kirsten havde bagt to skønne kager. Jeg havde nogle hvidløgsmåkager med. Man skal nok være meget vild med hvidløg, for at spise kage med hvidløg i. Der var dog nogle, der spiste flere af småkagerne. Og selv er jeg blevet glad for småkagerne.

Tak til alle jer glade mennesker der deltog !


Flattr this