Nu kunne jeg ikke vente længere. Jeg måtte kigge ned i jorden ved mine oca planter.
I år har flere af knoldene en størrelse jeg synes er fin. Andre år har de været for små. Der er dog stadig mange små knolde, så jeg gravede én plante op, og lod de to andre blive i jorden. Da der hurtigt kan komme sne og dagsfrost, valgte jeg at dække dem med flere lag bobleplast, og nogle brædder hen over. Bladene er døde af frost for længst, men mange af de tykke saftige stængler er stadig friske, og de kan stille og roligt få knoldene til at vokse betydeligt. Jeg vil se, hvor længe jeg tør vente. Nu hvor jeg har gravet nok op til at sætte oca igen næste år, så kan jeg godt vove lade de sidste stå længe endnu. Så kan der måske blive mulighed for at smage dem i år?
I øvrigt bliver det nu så tidligt mørkt, at jeg måtte bruge blitz. Nu ved jeg det er adventstid 🙂
november 30, 2011
Et kig ned til ocaknoldene
Posted by skrubtudsen under efterår, eksotiske planter, høst | Tags: oca, oxalis |[3] Comments
november 30, 2011 at 19:15
Det er da det fineste advendtsbillede jeg har set. Lige min stil.
december 28, 2011 at 17:09
Hej!
Det er en rigtigt spændene blog du har lavet. Jeg har set at du har erfaringer med peberfrugter på friland. Har du eventuelt nogle frø til salg eller kan du henvise til nogle pebersorter jeg kan købe på internetet.
mvh
Alen
mine-mail:ase@dlg.dk
december 28, 2011 at 21:35
Hej Alen.
Jeg har lige undersøgt hvilke peberfrø der kan skaffes. Af dem jeg har prøvet med held på friland fandt jeg følgende:
Alma paprika fra Camilla Plum
Yesil Tatli fra Runåbergs fröer i Sverige
Lipstick fra Runåbergs fröer i Sverige
Jeg kan se, at Runåbergs fröer også har andre der nok vil trives fint på friland. Af de nævnte er jeg ikke så vild med Yesil Tatli, jeg synes ikke frugterne er så søde som de andre to, men det kan jo blive din favoritpeber? Jeg har aldrig haft så store peber planter på friland, som det år jeg dyrkede Yesil Tatli den 🙂