Kig fra terassen mod isefjorden

Telefonen kom op af lommen, tog nogle fotos. Kig med, hvis du har tid 😀

Porreløg fra Naturplanteskolen, sammen med Toona fra Camilla Plum, vild korsknap og nellikerod, begge anvendelige te- og krydderurter. Især korsknap er jeg glad for.
Nu modnes blåfrugtet gedeblad/ honningbær/ жимолость. Jeg er heldig, at nogle af mine sorter er russiske, med den attraktive bitre smag jeg kender fra haverne i østsibirien. De søde canadiske sorter er uden karakter. De fleste har en modsat oplevelse af smagen. Jeg er glad for det bitre smagsunivers.
Rheum alexandrae, kejserindens forklæde. Frøene havde jeg med hjem fra et besøg hos Stephen Barstow nær Trondhjem.
Nosrk klon af haverabarber. Kraftig plante, med ru blad og stærk syre.
Valmuesøster ved stien mellem terrasse og skur
Ægte tebusk, Camelia sinensis, som klarer vinteren under en Rhododendron
Mandarinmelisse, Melissa officinalis ssp. altissima, fra Kreta. En underart af citronmelisse. Fuldt hårdfør.
Seombadi, koreansk vinterselleri, på vej til at blomstre. Sidst på vinteren skyder den livsglad op af jorden med friske mildtsmagende bladstængler. Om sommeren bliver smagen uinteressant, og den skal nok have fred til at samle energi til næste vinterfrodighed
Roserne begynder at blomstre. Rådyret er nu næsten dagligt gæst tæt på huset. Det elsker rosenknopper, så alle de nederste knopper er spist. Vi får dog roser nok i toppen af planterne, og rådyret er en kær gæst
Mine aubergineplanter. Det er min egen forædling, som jeg nu kalder Sorte ravne, og fastholder variation i frugternes facon, men ellers skal det være store, tidlige frugtbare planter. Og det er lykkedes, så købte sorter kun har halv størrelse ved udplantning, og blomstrer længe efter Sorte ravne sætter frugt.
Jeg elsker mit kaos af mest spiselige planter, flerårige og enårige i egen iscenesættelse
Artiskok Serridslevgaard. Mosegrisen har spist alle rødder på nær én. Her må jeg sætte fælder i år.
Basilocomanien har grebet mig i år, nu dyrker jeg 6 forskellige sorter. Ikke nogen ynk, som almindelig basilikum, næ, disse vil frem i verden, og overvintrer gerne som små stiklinger i en vindueskarm. Når solen igen får magten, eksploderer de i frodig vækst. Ingen af dem smager helt ens, men de smager alle af basilikum. Stiklinger sætter rod i et glas vand på en uge
Myogi, japansk ingefær. Fuldt hårdfør her i haven. Smuk vækst, og meget velsmagende blomsterknopper senere på året
Granatæblebusken lever stadig godt, imellem etageløg, roser, (u)krudt. Ja, ja, jeg ved det godt. Man skal være en havenørd før man kan se forskel på alt det grønne.
Dansk figen. Jeg er ved at stamme busken op, men det blev lidt halvhjertet, da de mange figner på de nederste grene gør at jeg tøver med den skarpe saks
Der er selvfølgelig meget mere at se, men jeg fornemmer, at internettet, det lille pus, er ved at blive træt af mine ord 😀